Aug 20, 2012

Tiedote arvoisalle burleskiyleisölle!

Burleskitaiteen suosion yhä voimistuessa ja levitessä Suomessa, haluamme tuoda laajan yleisön tietoisuuteen seuraavien vakiintuneiden organisaatioiden - Helsinki Burlesque, Turku Burlesque ja Suomen Burleskinstituutti - tavoitteet, toiminnan ja näiden taustalla olevat tekijät.  


HELSINKI BURLESQUE:

Helsinki Burlesque® (2007-) on Bettie Blackheartin (Petra Innanen) ja Frank Doggensteinin (Epe Tenhunen) luotsaama organisaatio, jonka päätarkoitus on tuottaa vuotuista Helsinki Burlesque Festivaalia. Helsinki Burlesque Festival kokoaa yhteen kansainvälisesti tunnettuja burleskitaiteilijoita aina legendoista uuden polven tekijöihin.

HBF on yksi Euroopan pitkäikäisimmistä burleskifestivaaleista ja maailmanlaajuisesti tunnettu tapahtuma, jonka lavalle nouseminen on kunnia niin kansainväliselle kuin kotimaisellekin esiintyjälle. Festivaalin ohjelman rakentamisessa ei ole käytössä vapaata esiintyjähakua, vaan festivaali  toimii pelkästään kutsulla. Bettie ja Frank pyrkivät näkemään kaikki artistinsa lavalla ennen heidän kiinnittämistään - tällä varmistetaan monipuolisen ja laadukkaan ohjelmakokonaisuuden onnistuminen.

Lisäksi Helsinki Burlesque tuottaa Suomi Burlesque Gaalaa, joka esittelee kotimaisen burleskin huiput vuosittain. Ohjelmassa on myös vaihtelevasti pienempiä klubeja sekä yhteistyöhankkeita. Tapahtumien takana ovat Bettie ja Frank tiimeineen, mikäli tapahtuma on allekirjoitettu Helsinki Burlesquen nimissä.  

TURKU BURLESQUE:

Turku Burlesque (2010-) täydentää kotimaista ohjelmatarjontaa tuottamalla poikkitaiteellisia klubeja ja tapahtumia,  joissa yhdistetään valtavirrasta poikkeavaa, korkeatasoista burleski- ja dragtaidetta. Tapahtumissa kuten Turku Burlesque Weekend lavalle nousee tarkkaan valikoitu kattaus viihdetaiteilijoita Suomesta ja muualta Euroopasta. Tapahtumiin ei ole erillistä esiintyjähakua, vaan ne toimivat kutsuperiaatteella.  Turku Burlesquen toiminnasta vastaa Kiki Hawaiji (Suvi Aarnio).

 SUOMEN BURLESKINSTITUUTTI:  

Suomen Burleskinstituutti (2011-) perustettiin takaamaan kotimaisen burleskiopetuksen taso sekä     helpottamaan asiakkaita löytämään ammattitaitoiset opettajat eri puolilla Suomea. Instituutin rehtoreina toimivat Kiki Hawaiji ja Bettie Blackheart. Opettajakuntaan kuuluu heidän lisäksi kymmenkunta Suomen johtavaa esiintyjää, joiden vuosien aikana kertynyt tietotaito on Burleskinstituutin peruskivi ja opetuksen laadun tae.

Esiintymiseen tähtäävien intensiivikurssien, polttaripajojen ja yksityistuntien lisäksi on mahdollista harrastaa burleskitanssia viikottaisen ryhmäliikunnan muodossa (Burleskitanssi®). Opettajina ja lajin kehittäjinä Suomessa toimivat Bettie Blackheart ja Tinker Bell. Tunnit ovat tanssillisia eivätkä tähtää varsinaisesti esiintymiseen.

Burleskinstituutti järjestää lisäksi vuotuista uusien tulokkaiden Newcomer´s Night-tapahtumaa.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kansainvälisessä burleskiyhteisössä asemansa vakiinnuttaneet ja arvostetut Helsinki Burlesque ja Turku Burlesque pyrkivät aina ylittämään itsensä ja sitoutuvat omassa toiminnassaan 1) esittelemään yleisölle monipuolisesti kansainvälisen ja kotimaisen burleskin ja muun esittävän taiteen kiinnostavinta antia, 2) tuottamaan korkeatasoista viihdettä ja 3) kehittämään ja pitämään yllä burleskitaiteen perintöä sille kuuluvalla tasolla. Painopiste on aina ollut ja tulee olemaan määrän sijasta laadukkaassa sisällössä. Samalla organisaatiot ovat julistaneet tapahtumansa syrjintävapaaksi eivätkä siksi sisällytä ohjelmistoonsa esimerkiksi kauneus- tai muita kilpailuja.

Kaikki Helsingissä tapahtuva burleski ei ole Helsinki Burlesquen tuotantoa eikä vastaavasti kaikki Turussa tapahtuva Turku Burlesquen. Kyseisten organisaatioiden omista ja yhteistyössä tuotetuista tapahtumista sekä Burleskinstituutin opetuksesta tiedotetaan sivustoilla www.helsinkiburlesque.com, www.turkuburlesque.info ja www.burleskinstituutti.com

Muista laadukkaista tapahtumista löytyy tietoa osoitteesta www.burlesquefinland.com.


LÄMPIMÄSTI TERVETULOA TUTUSTUMAAN BURLESKITAITEESEEN JA JUHLIMAAN KANSSAMME!

XOX Bettie Blackheart, Frank Doggenstein ja Kiki Hawaiji

No comments:

Post a Comment

Thank you love!

Note: Only a member of this blog may post a comment.