May 2, 2014

Paljettipommi räjähtää!Pitkälle on tultu ajoista, jolloin sana burleski herätti kummastusta ja epäilystä. Vajaassa kymmenessä vuodessa burleski on vakiinnuttanut asemansa estraditaiteen rasavillinä suosikkina. Niin esiintyjiä kuin tapahtumia ja riehakkaita yleisöjä löytyy aina pääkaupungista Suomineidon kultakutreille saakka. Voinemme siis uskoa, että burleski on täällä jäädäkseen!

Mutta mistä lopulta on kyse? Burleskiesityksiä on verrattu iskelmän kaltaisiin satuihin, jotka kertovat elämän eri käänteistä tai johdattavat unelmien haavemaahan. Muutaman minuutin matkaoppaina toimivat kehollisen kerronnan taiturit, jotka vaatekappale kerrallaan saavat yleisön kohahtamaan. Burleskin suurin voima on se, ettei sitä voi lokeroida. Yhdelle burleski merkitsee ikuista nuoruuden lähdettä, toisella se saa kriittiset kielenkannat laulamaan nimimerkin suojissa. Totta on, että burleskin monimuotoisuuden äärellä moni mykistyy ja jopa sulkee silmänsä. Useampi kuitenkin antautuu kaleidoskooppisen karnevaalin vietäväksi eikä paluuta entiseen ole. Onneksi!

Ilmaisjakelulehti Paljettipommi tarkastelee burleskikulttuuria laajalla siveltimellä ja kohdistaa valokeilan taiteilijoihin ja tekijöihin, joita ilman maailma olisi paljon harmaampi. Maailmankaikkeuden ensimmäisen numeron pääosassa ovat erityisesti he, jotka alkumetreiltä asti ovat olleet mukana luomassa kotimaisen burleskikulttuurin ainutlaatuisuutta. Muun muassa Bettie Blackheartin, Frank Doggensteinin, Shangri-la Rubiesien, Finnish Blonde Burlesque Troupen, Lola Vanillan ja monen, monen muun teksteistä voit löytää vastauksia kysymykseen “mitä burleski on”, kurkistaa kulissien taakse, aikamatkailla menneeseen, saada vinkkejä ammattilaisilta ja nauttia annoksen burleskia missä vain ja milloin vain juuri Sinulle parhaiten sopii.

Ensimmäinen pommi räjäytetään elokuun 23.päivä ravintolalaiva Wäiskillä (Hki) julkistamisjuhlissa, jossa yleisöä viihdyttävät kotimaisen burleskin kärkinimet - tottakai! Turku ja Helsinki Burlesquen yhdessä tuottaman tapahtuman liput tulevat myyntiin kesän aikana, seuraa ilmoittelua Paljettipommin FB-sivuilla!

Räjähtävin terveisin
Kiki Hawaiji
Paljettipommin päätoimittaja
paljettipommi@gmail.com

PS. Haluatko näkyä Paljettipommin sivuilla? Haemme tällä hetkellä käsinpoimittua valikoimaa mainostajia, jotka haluavat viestiä elämäniloiselle burleskiväelle tai tavoittaa uusia asiakkaita. Mikäli kiinnostuit mahdollisuudesta olla mukana tekemässä burleskihistoriaa, päätoimittaja Kiki Hawaiji (Suvi Solkio) antaa mielellään lisätietoja ja esimerkkejä tulevasta lehdestä. paljettipommi@gmail.com / kikihawaiji@gmail.com

No comments:

Post a Comment

Thank you love!

Note: Only a member of this blog may post a comment.