Aug 15, 2015

Ulvo kuuta kanssani!

Helteen paahtamana syyskuun tummenevat illat tuntuvat niin kaukaisilta, mutta totta se on: vajaa kuukausi ja kaupungin valtaa Turku Burlesque Weekend jo neljättä kertaa!

Syyskuun 12.päivä Turun VPK:n talolla, tai tuttavallisemmin Brankulla nähdään Howl at the Moon -show, jonka esiintyjäkattausta tässä katsellessani uskallan luvata ainakin seuraavaa:

Mustan kissan kabareekellareita! Haitarinsoittoa pariisilaisittain! Pantomiimia ennennäkemättömällä tavalla! Maalaustaiteen keholliset ulottuvuudet! Glitterillä kuorrutettuja katseita! Alastomuuden illuusioita! Muistoja menneestä! 
 
Illan ohjelma kuljettaa yleisön viime vuosisadan alun villeille vuosikymmenille – aikaan, jolloin ihmisten toiveikasta sielunmaisemaa värittivät olemassaolon sietämätön keveys, eskapistinen iloittelu, yltäkylläinen nautinnonhalu ja häpeilemätön dekadenssi. Huikea linkki menneeseen on myös se, että Brankun lavalla on aikoinaan esiintynyt kaikkien eksoottisten tanssijoiden kuningatar, ainutlaatuinen ja ainutkertainen Josephine Baker!

Esiintyjiin lukeutuvat mm. meksikolainen tuittupää Mr. Blanche Dubois, jonka fantastista ilmeikkyyttä ja oksat pois -menoa sain ihailla omin silmin jokin aika sitten. Blanche on myös huikean taitavan LipSinkers-dragryhmän jäsen ja suosittelen lämpimästi heidän shown katsomista, jos satutte Lontooseen. Onni on myös toivottaa tervetulleeksi Missy Macabre, jonka synkeänsuloinen viettelys johdattaa vaarallisiin tilanteisiin kuten kunnon fakiirittaren kuuluukin tehdä.  Kansallisteatterissa ja Edinburghin Fringe festivaaleillakin nähty Dark Side of the Mime on esitys, joka ei tarvitse sanoja ja jättää takuuvarmasti sanattomaksi - mitään vastaavaa, ihanankamalaa, räävitöntä ja ah! niin riemastuttavaa en ole koskaan nähnyt!  

Burleskihurmasta vastaavat sirkuksesta karanneet  The Finnish Blonde Burlesque Troupe, Magritten jalanjäljissä kulkeva Bent van der Bleu, maalaustaidetta keholliseen suuntaan uudistava Bettie Blackheart, merenherkkuja tarjoileva Frank Doggenstein, pahan kukkanen Rhea Gone, veikeä viettelijätär Lady Laverna sekä turkulaisryhmät The Vulcanic Vixens ja Machina Electrica, joista jälkimmäinen tekee lavadebyyttinsä. Musiikillisista sfääreistä vastaa swingin seireeni DJ Fiona Timantti, seremoniamestareina toimivat Lafayette Lestrange & ja iiik! minä, Kiki Hawaiji.

VintagEija'sin putiikissa poiketessani tuumasimme myös semmoista, että nämä kekkerit ovat oiva tilaisuus pistää ykköset ylle ja ulkoiluttaa sitä fiinimpää mekkoa, joka ei muuten päivänvaloon pääse tarpeeksi usein. Korkkareita ei kannata muuten vältellä niitäkään - katamme istumakatsomon ja tarkoituksena on, että jokainen, siis jokainen pääsee istumaan. Aiemmista kerroista oppineena, kiinnitämme huomiota myös erityisesti siihen, että lavalle näkyy salin joka nurkasta.

Lavashown lisäksi lauantaina Brankulle pystytetään hyvän mielen ostosparatiisi, josta vastaavat Hylätyn Huvipuiston tuottajaduo Lady Winkheart ja Miss Charming Daisy. Tule tekemään löytöjä ja metsästämään aarteita!

Koko viikonlopun ohjelma on liki koko komeudessa nähtävillä sivuilla www.turkuburlesqueweekend.com. Viimeisten työpajojen (lauantaina 12.9. aikavälillä 12-16) tiedot tulevat viimeistään 21.8.2015 eetteriin) - mutta sitä ennen voi fiilistellä muuta tarjontaa!

Nähdään kotvan kuluttua!
XOX Kiki


No comments:

Post a Comment

Thank you love!

Note: Only a member of this blog may post a comment.